2011. szeptember 12., hétfő

1. átkötő vázlat

Nna. Az a helyzet, hogy én sem emlékszem mindenre, ugyanis a sztorit nem az idő szerint lineárisan írtuk - ebből adódik a tördeltsége is -, úgyhogy ha valami kimarad, szóljatok nyugodtan.

Időben most járunk november első napjaiban. Hogy Asame és Nishida mit beszélnek meg, Deon és Kazuki között milyen párbeszéd folyik, már nem tudom, ezért sem írom meg a Deon-reagomat. Amire masszívan emlékszem, hogy Shinjinek intéződik a kocsija, a két yakuza információt cserél, a két kölyök dettó. Tatsukinak nincs ideje feszkót csinálni, ezerrel szervez, este fogja közölni Asaméval, hogy néhány őrszemmel számoljon Lux érkezésekor, noha a madárfütty szerint békés találkozásra lehet számítani. Deon totál kiakasztja magát, de éjszaka átgondol dolgokat és úgy kel fel, hogy "akkor ma játszani fogunk". Teljesen lemodellezte, hogy mit akar beletenni a beszélgetésbe, hogyan irányítsa a fonalat, úgyhogy magabiztos. Az más kérdés, hogy mikor bejelentik, hogy megérkezett egykori mentora, keresztbe áll a gyomra, ennek ellenére meglepően jól helyt áll. Tulajdonképpen közli Luxszal, hogy még soha életében nem sértették meg annyira, mint ő azzal a feltételezéssel az utcán. Kihasználja, hogy a kínai fickó nem lehet tisztában bizonyos információkkal, gyakorlatilag megpróbálja elhitetni vele, hogy heteroszexuális és rettenetesen megalázónak érezte, hogy Lux kinézte belőle, hogy hajlandó lenne Asame alá feküdni. Lux hiszi is, meg nem is, Deon ügyesen játszik szerepet, de tudja, hogy ideges volt végig, ezért nem fog leállni, udvarias leveleket küld, találkozást kér majd...

Lesz egy kis nyugi Lux nélkül, neki is akad némi dolga, meg azért a kölyök megborította néhány elképzelését. Persze ettől még makacsul akarja őt, de belátja, hogy más eszközökhöz kell nyúlnia, másképp kell megközelítenie Deont, különben nemhogy Asame, de maga a srác átharapja a torkát. Ráadásul felméri, a kölyök milyen hatalmat gyűjtött maga köré, hiszen Lux a jövetelekor szembe nézhet a mindenre kész és elszánt testőrök mellett egy annál is elszántabb Tatsukival.

Természetesen a tetoválómester nem bírja ki nyugiban, még a távozása előtt elkapja egyszer Shinjit, méghozzá a Ryuuval közös irodájukban vágja fel az asztalra, ráadásul a nevelőapja is befut, miközben nagyban az ipart űzik. Tatsuki elégedett, mert ez volt a célja, kifejezetten vágyott rá, hogy ilyen helyzetbe hozza a két testőrt, ugyanis erődemonstárciónak szánta. Lehet, hogy elásta a csatabárdot, de természetéből fakadóan be kell tartania Asaménak, meg kell mutatnia a legjobb embereinek is, hogy ha ő akar valamit, akkor azt megszerzi, méghozzá jelen esetben megtorlás nélkül. Igaz, más is ott van nála a háttérben, méghozzá az, hogy magára akarja haragítani Deont. Azt gondolja, visszajut a fiúhoz a dolog, s szép lassan felbosszantja annyira Deont, hogy még az utolsó leckéket megtanítsa neki, aztán a kölyök kivégzi, mielőtt szétzúz mindent. Gyakorlatilag elkezdi bebiztosítani a srácot, elintézi, hogy minden az övé legyen, de a lehető legkisebb galibát okozza ezzel Deonnak, felépít egy csinos csapdát, amivel a fiú már csak akkor szembesül, mikor már a halálba küldte Tatsukit. De ennek véghez viteléhez idő kell, hónapok...

Shinji megkapja a kocsiját, a részleges nyugi miatt nyélbe is ütnek egy versenyt, mivel mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, valami levezetőre. Deon elkezdi összerázni Kazukit, Yorut és Shinjit, mivel a három fiú egyidős, mindet kedveli és úgy gondolja, jól kijönnének és ezzel nem is téved. Jár Asaméval otthon, karácsony előtt valamivel sikerül bemutatni a férfit. A kölyök úgy gondolja, ráér lerántani a kapcsolatuk valódi természetéről a leplet, nehogy az anyja azt gondolja, azért van rá akkora hatással a yakuza, mert szerelmes belé, de tagadhatatlan, milyen értelemben van oda mentoráért, ezért az anyja finoman, burkoltan meg is mondja neki, hogy ideje végre felvállalnia mindenestől saját magát, őt nem fogja zavarni a kapcsolatuk Asaméval, míg tisztességes keretek között mutatkoznak. Ayakoval sem lesz gond, levágja ő is, hogy a bátyja fülig odavan a yakuzájáért, s azon kezdenek dolgozni Yanamival, hogy rendbe tegyék az életüket.

Deon apja nem nyugszik le, ki akar kerülni a börtönből, ezért Deon bemegy hozzá és figyelmezteti, hogy vagy belenyugszik és a börtönben rohad meg, vagy gondoskodik róla, hogy pokoli kínok között teljen ez a rohadási időszak. A kölyök félti az anyja lelkibékéjét, szeretné úgy intézni, hogy Yanami ne jöhessen rá, miket művelt a férje amellett, hogy elárulta az országot, mert úgy gondolja, szeretett édesanyja beleroppanna, ha azzal szembesülne, hogy hozzáment egy idegenhoni szemétládához és vállalta a családja haragját is emiatt. Nathan persze makacs típus, úgyhogy a kölyök elintézi neki Tatsuki révén, hogy a rabtársai megtudják, hogy a gyerekeivel kereskedett egy kínai vén kecskével, úgyhogy rövid és fájdalmas hátralévő élete van a férfinek a rácsok mögött. Yanami közben válópert indít, amit eltitkol a gyerekei elől, azonban olyan környezettel, ami a fia révén körbeveszi, ez nem maradhat titokban, vagyis Deon is értesül róla, az anyja megtudta, miért ágált annyira a fiú az apjával folytatott kapcsolattartás ellen. Mielőtt a válás végbe menne, Nathant halálra kínozzák a börtönben, így Yanami női becsületén nem esik akkora folt, mivel nem elvált, hanem özvegy nőként folytatja, visszaveszi a leánykori nevét és folytatja színházi pályafutását.

A Lux-botrány lezárása, a szalon sorsa már a 2. összekötő vázlat témája, úgyhogy arról nem ejtek szót. =)
Első körben ennyi jutott eszembe.

2 megjegyzés:

  1. huh, azta, ez nagyon tömény volt így egyben, de végülis rengeteg mindennek pontot kellett tenni a végére :) csupa meglepetés volt, például hogy Yanami megtudta mit csinált a férje, vagy hogy Tatsuki kitervelte a Deon keze általi saját halálát azért, hogy Deonnak minél könnyebb legyen...
    akkora csavarokat tudtok beleépíteni a történetbe, hogy csak pislogok. nem mellesleg, olyan szinten megalapozott és körülményesen megszerkesztett az egész hogy el nem tudom képzelni, mennyi idő és energia van ebben a több mint 1000 reagban. minden és mindenki mögött áll valami stika, valami említésre méltó háttértörténet, esetleg valaki, aki újabb történetet hoz magával... én is találok ki történeteket, (sajnos megírni már nem tudom őket, idő és kitartás hiánya miatt) ezért tudhatom, mennyi minden van ebben az egészben és minden tiszteletem a tiétek.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen. =)

      Tatsukit eredetileg január környékén meg akartam ölni, abszolút elterveztem, láttam magam előtt, de hát Shinji közbeszólt... =) Néha gondolkodom, hogy meg kellene írni azt is külön sztoriban, mikor Deon kivégzi, de az a helyzet, hogy nem tudom elképzelni Tatsuki nélkül a sztorit. =) Még később nagyon sok mindenkire nagy hatást fog gyakorolni.

      Yanami vérbeli japán nő, aki kitart a férje mellett, azonban amint összerakja a részleteket és rájön, hogy Nathan eladta Luxnak Deont, s Ayakonak is talált volna ilyen mentort, azonnal hátat fordított neki és megtagadta. Csak Aya miatt nem vetett véget az életének a szégyen és a csalódás miatt, meg a biztonság kedvéért még ott strázsálnak testőrök is, akik vigyáznak rájuk.

      Tatsuki tényleg szereti Deont. Ez nála hatalmas szó. =)

      Törlés